Memorandumul de înțelegere și cooperare reciprocă între Moldova, Georgia şi Ucraina, semnat la Tbilisi

O nouă rundă de discuții în cadrul platformei trilaterale de comunicare între Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc astăzi la Tbilisi.

Vicepremierul Cristina Lesnic împreună cu ministrul de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică, Ketevan Tsikhelashvili și ministrul pentru teritoriile temporar ocupate şi persoanele intern strămutate al Ucrainei, Vadim Cernâș, au abordat o serie de probleme de interes comun ce vizează conflictele nesoluționate.

La finele întrevederii a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere și cooperare reciprocă între Biroul politici de reintegrare al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, Oficiul Ministrului de Stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică și Ministerul pentru teritoriile temporar ocupate şi persoanele intern strămutate al Ucrainei.

Prin acest document s-a instituit o platformă trilaterală interdepartamentală pentru realizarea schimbului de bune practici în domeniul politicilor de reintegrare a teritoriilor care nu sunt sub controlul statelor Părți și inițierea cooperării regionale aprofundate întru identificarea modalităților de sprijin reciproc.

Întrevederea în formatul trilateral este o continuare a dialogului, care a fost inițiat în luna noiembrie, în cadrul vizitelor Miniștrilor din Georgia și Ucraina la Chișinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu