MEMORANDUM ÎMPOTRIVA RUSIEI! Kievul acuză Moscova de discriminare rasială în Crimeea

Embed:

Ucraina va depune astăzi un memorandum împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU. Kievul acuză Moscova de discriminare rasială în Crimeea ocupată ilegal și de finanțarea terorismului în Donbass.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe, Pavlo Klimkin, pe blogul său personal.  Șeful diplomației ucrainene a scris că dosarul împotriva Rusiei cântărește 90 de kilograme, are 17 mii 500 de pagini și e despărțit în 29 de volume. 

Klimkin a declarat că documentul conține mai multe dovezi ale încălcărilor grave ale Moscovei, printre care și faptul că a livrat insurgenților din estul Ucrainei rachete de tip Buk, care ar fi folosite pentru a doborî avionul malaezian MH 17 în 2014. 

De asemenea, în ceea ce privește discriminarea rasială, memorandumul povestește despre opresiunile la care sunt supuși ucrainenii și tătarii din peninsula ocupată ilegal de Rusia.

Anul trecut, Ucraina a înaintat un document asemănător la Curtea Internațională de Justiție a ONU.  Atunci magistrații au cerut Rusiei să permită tătarilor din Crimeea să își păstreze instituțiile lor autonome și să garanteze posibilitatea copiilor din peninsulă să învețe în limba ucraineană.

Cu privire la acuzațiile privind finanțarea terorismului, judecătorii au decis că Ucraina nu are dovezi concludente. Acum, autoritățile de la Kiev cred că șansele lor de izbândă au crescut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu