Membrii Uniunii Internaţionale a Tineretului Socialist şi-au dat întâlnire la Chişinău. Tinerii susţin VOTUL UNINOMINAL

Embed:

Membrii Uniunii Internaţionale a Tineretului Socialist şi-au dat întâlnire la Chişinău. Tinerii din ţările bazinului Mării Negre, dar şi Suedia şi Statele Unite au discutat mai multe subiecte importante, cum ar fi promovarea principiilor şi valorilor social democrate, integrarea europeană, dar şi unele aspecte politice ce ţin de sistemul de vot uninominal. 

În cadrul seminarului au fost discuţii despre lupta contra discriminării şi corupţiei, dar şi despre experienţa sistemelor electorale ale diferitor ţări.

"Am discutat despre care sunt etapele de organizare a unor alegeri şi în acest context am menţionat ideea propusă de Partidul Democrat din Moldova referitor la votul uninominal, la care colegii din ţările bazinului Mării Negre s-au arătat foarte încântaţi, avem susţinerea lor pe acest subiect", a afirmat secretarul internaţional adjunct TD PDM, Victoria 

"Votul uninominal este unul dintre sistemele care poate fi implementat, un sistem care permite controlul tuturor membrilor parlamentului. Este unul dintre cele mai valide sisteme ce poate fi implementat.", a afirmat secretarul Uniuneii Tineretului Socialist, Alessandro Pirisi.

Printre participanţii la training au fost tineri din Armenia, Georgia, Suedia, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Ucraina şi România.

"Acest vot uninominal oferă o şansă tinerilor, a celor care pe o listă de partid nu ar fi putut să ajungă. În votul uninominal fiecare îşi testează capitalul electoral, potenţialul şi de cele mai multe ori tinerii pot ajunge în poziţii alese", a declarat ministrul Consultării Publice din România, Gabrie Petrea.

Potrivit preşedintelui Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat din Moldova este important să fie promovată imaginea ţării noastre.

"Este foarte important ca toţi prietenii şi colegii noştri din statele bazinului Mării Negre să se întrunească aici la Chişinău. Ne-au onorat cu prezenţa colegi nu doar din statele bazinului mării negre ci şi din Italia, Suedia, Statele Unite ale Americii care au o democraţie veritabilă şi sper eu ca acest schimb de experienţă să fie util pentru toţi participanţii", a afirmat preşedintele Tineretul Democrat PDM, Alexandru Cauia.

Potrivit celor mai recente sondaje, 78 la sută dintre cetăţenii Republicii Moldova optează pentru votul uninominal, iar în diasporă numărul susţinătorilor acestui sistem electoral este mai mare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu