Membrii unei grupări criminale din Nordul țării, care au spălat circa 10 milioane de lei – reținuți

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de procurori, fiind bănuiţi de spălare de banilor și contrabandă, manifestată prin exportul produselor agricole în baza documentelor frauduloase. 
 
Potrivit unui comunicat al procuraturii generale, pe parcursul anilor 2018-2019, bănuiţii au fondat firme cu activitate de scurtă durată. Prin intermediul acestora, indivizii încasau bani, în baza unor acte de achiziţie falsificate, ce indicau procurarea cerealelor de la persoane fizice. 
 
În perioada de referință, prin intermediul schemei frauduloase, bănuiții au transferat aproximativ 10 milioane de lei.
 
Perchezițiile și reținerile au fost efectuate la Bălți și Edineț, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu  ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și cu sprijinul informațional al Serviciului Prevenire și Combaterea Spălării Banilor.
 
Dacă vor fi găsiți vinovați pentru fapta de spălare de bani, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 650.000 până la 800.000 lei sau cu lichidarea firmei.
 
În cazul infracțiunii de contrabandă, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 până la 10 ani, iar firma se pedepseşte, potrivit legii, cu amendă în mărime de la 300.000 până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea firmei.
 
 

Lasă un comentariu