Membrii grupării Kitaeţ ajung din nou în faţa judecătorilor. Ce acuzaţii li se aduc

Embed:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală în privința unui grup infracţional organizat, învinuit de săvîrșirea infracțiunilor de șantaj și jaf cu pătrundere în locuință.

Trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, membrii activi ai organizației criminale Kitaeţ, au fost reținuți de PCCOCS și ofițerii INI, după ce au șantajat și au jefuit o familie din Capitală.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către PCCOCS în comun cu ofițerii Direcției combaterea crimei organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, a fost stabilit că în luna iunie 2018, membrii grupării au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din mun. Chișinău. Aceștia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie artificială, l-au deposedat de 2.000 euro.

În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți, într-un parc din Capitală, unde aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea a încă 5.000 de euro, în interesul trezoreriei clandestine "obșeac" a grupării infracţionale Kitaeț.

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigaţii și a acțiunilor de urmărire penală la 17 iulie 2018, după primire unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, suspecții au fost reținuți în flagrant de către procurori și ofițeri.

În urma mai multor percheziții efectuate la domiciliile suspecților, la unul dintre ei a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis, totodată, laboratorul avea aparataj necesar, confecţionat artizanal pentru crearea condiţiilor favorabile de creșterea lor.

La fel, au fost depistate şi ridicate alte probe relevante la documentarea infracțiunilor.

Anterior, persoanele reținute au fost judecate pentru mai multe infracțiuni, două dintre care recent au fost eliberate din locurile de detenţie înainte de termen.

Aceștea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 10 ani pentru săvârșirea infracțiunii de jaf și o pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu