Membrii CUC au felicitat militarii din Zona de Securitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Embed:

Membrii Comisiei Unificate de Control i-au felicitat, astăzi, pe militarii din Zona de Securitate cu venirea sărbătorilor de iarnă. Conducerea Comisiei a mers la patru posturi de menţinere a păcii de pe ambele maluri ale Nistrului unde le-au dăruit militarilor bomboane şi alte cadouri

Reprezentanţii CUC au mers la posturile din Tighina, Varniţa şi în satele Gura Bâcului şi Bâcioc. 

"Este plăcut să primeşti cadouri, atunci când eşti departe de casă."

"Este frig, dar ne facem datoria. Este plăcut să primeşti cadouri în ajun de Revelion."

Membrii comisiei au putut vedea şi în ce condiţii militarii îşi îndeplinesc serviciul pe timp de iarnă. 

"Am făcut cunoştinţa cu modul trai a acestora pe perioada de iarnă Atât postul, cât şi efectivul este pregătit pentru ducerea serviciului în timpul iernii. Posturi sunt amenjate cu tot necesarul", a menționat membrul al delegației Chișinăului din cadrul CUC, Eduard Bumbac. 

Reprezentanţii CUC au vorbit şi despre necesitatea reluării activităţii Comisiei în 2015, care este blocată de cel puţin cinci luni.  

"Toate părţile îşi doresc să fie găsit compromisul ca în Comisia Unificată de Control să fie reluat regimul normal de activitate. Sunt mici neînţelegeri asupra elaborării ordinii de zi, însă după anul nou sper că vom găsi un consens şi vor soluţiona această problemă", a spus copreședintele CUC din partea Tiraspolului, Oleg Beleakov.

"Sunt mai multe subiecte de principiu asupra cărora insistă fiecare parte. Nu totul decurge după un scenariu, aşa că încercăm să îndreptăm acest lucru", a declarat copreședintele CUC din partea Rusiei, Evgheni Vereșeaga. 

De asemenea, delegaţia Chişinăului în Comisia Unificată de Control a înmânat echipei Publika TV o diplomă pentru reflectarea activităţii ei în anul 2014.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu