Membrii CSM nu vor merge la discuţii cu Nagacevschi: Problemele din Justiţie trebuie discutate la Consiliul Superior al Magistraturii

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu vor merge astăzi, la ora 15, la discuţii cu ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi. Potrivit preşedintelui interimar al CSM Dorel Musteaţă, toate probleme din domeniul Justiţiei trebuie discutate la CSM. 

"CSM mulţumeşte dlui Nagacevschi pentru invitaţie, însă ținând cont de principiul separării puterilor în stat, considerăm că problemele din justiției urmează să fie discutate la CSM, dar nu la Ministerul Justiției, căci ministerul este exponent al puterii executive şi în cazul dat ar crea careva dubii privind ingerința în sistemul judecătoresc.

Mulţumim dlui ministru pentru abordarea problemei, dar solicităm persoanelor interesante să prezinte în plenul CSM la data de 10.12.2019, unde suntem deschiși să discutăm problemele din sistem şi care le semnalează persoanele şi judecătorii.", a spus Musteaţă. 

PUBLIKA.MD precizează că Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi i-a invitat public pe reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii și al instanțelor judecătorești la o discuție cu privire la problemele actuale ale puterii judecătorești. Evenimentul este programat pentru ziua de 6 decembrie, ora 15:00. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu