Membrii CSM care au fost daţi afară în timpul Adunării Judecătorilor nu vor să renunțe la funcție

Embed:

Cinci membri permanenţi ai Consiliului Superior al Magistraturii cer anularea hotărârii Adunării Generale a Judecătorilor din data de 27 septembrie, curent.

Dorel Musteaţă, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton şi Petru Moraru, care au fost demişi în cadrul şedinţei, susţin că decizia este nulă deoarece întrunirea a fost convocată cu încălcarea legii şi astfel, nu a fost deliberativă.

Totodată, aceştia spun că au fost lezate drepturile la jumătate din magistraţii, care şi-au dat votul pentru membrii CSM. De asemenea, evenimentul a fost organizat în baza hotărârii Curţii de Apel Chişinău din data de 24 septembrie, care nu este executorie şi a fost contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Astfel, ei continuă să meargă la muncă. Vinerea trecută, şase membri permanenţi şi unul supliant din cadrul CSM au fost revocaţi din funcţie în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor. În afară de cei cinci magistraţi care au contestat decizia, cel de-al şaselea este Victor Micu şi supliantul Anatolie Pahopol, care nu au semnat această cerere de anulare a deciziei.

Următoarea întrunire, pentru alegerea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii va avea loc în data de 25 octombrie. 87 de magistraţi au semnat pentru organizarea şedinţei. La scurt timp însă, o parte din ei şi-au retras semnăturile după ce s-au plâns că au fost intimidaţi de membrii CSM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu