Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întrunit în şedinţă, după mai multe tentative eşuate

Embed:

După mai multe tentative eşuate, membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întrunit, în sfârşit, în şedinţă. De această dată a venit şi ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, care anterior, a mai fost aşteptat la alte trei tentative de întrunire ale CSM-ului. Nagacevschi a menționat încă de la început că CSM este o verigă importantă pentru curăţarea sistemului judecătoresc. 

Membrii CSM examinează, cu uşile închise, sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, cu privire la începerea urmării penale pe numele judecătorului Oleg Sternioală. Anterior, acesta a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru spălare de bani, într-un alt dosar, tot după ce fostul procurorului general interimar, Dumitru Robu, a solicitat CSM permisiunea de percheziţionare şi reţinere.

Acum acesta urmează a fi cercetat într-o a doua cauză penală, fapt pentru care este nevoie de o nouă decizie de retragere a imunităţii. Oleg Sternioală se declară nevinovat.

De câteva luni, unii membri ai CSM încearcă să se întrunească în şedinţă, asta chiar dacă Curtea de Apel Chişinău, în luna noiembrie a pronunţat o decizie definitivă, potrivit căreia, solicitarea celor cinci membri CSM revocaţi din funcţie în septembrie, privind anularea hotărârii prin care au fost demişi, este inadmisibilă. 

loading...

Lasă un comentariu