Megane Collection 2012 se lansează cu motoare noi

Sub genericul Megane Collection 2012, Renault a prezentat modele cu facelift din această gamă. Din punctul de vedere al aspectului exterior, Renault Megane se va distinge prin luminile de zi cu LED, o bară de protecţie frontală redesenată, o grilă a radiatorului cu elemente cromate şi două culori opţionale, care au fost botezate Majorelle Blue şi Pearlescent White.

La interior va fi disponibilă opţional pielea Alcantara în două nuanţe, iar pentru cei care vor ceva special, va fi disponibil şi nivelul de echipare Bose. Pentru versiunile GT va fi oferit un volan sport, iar exteriorul va fi garnisit cu dungi roşii.

Schimbările mai importante se vor întâmpla sub capotă. Gama Renault Megane cu facelift va beneficia de trei motoare noi, care vor fi atât supraalimentate, cât şi cu injecţie directă. Principalul motor pe care îl aducem în discuţie este de 1.2 litri şi are datoria de a-l înlocui pe propulsorul aspirat natural de 1.6 litri.

Noul motor de 1.2 litri Energy 115 TCe va livra 115 CP şi 190 Nm, ceea ce înseamnă un supliment de 5 CP şi 40 Nm în comparaţie cu versiunea care va fi înlocuită. Deşi puterea a crescut, consumul în ciclu combinat va fi mai redus cu 25% şi va atinge o valoare de 5,3 l/100 km şi 119 g/km emisii de dioxid de carbon. Autonomia va fi de aproximativ 1.000 de kilometri.

Pentru cei care preferă o motorizare diesel, vor fi oferite propulsoarele noi Energy dCi 110 şi Energy dCi 130. Primul dintre acestea va fi o versiune îmbunătăţită a motorului de 1.5 litri, care va consuma în ciclu combinat 3,8 l/100 km, în timp ce emisiile de dioxid de carbon vor fi de 95 g/km, după cum au declarat cei de la Renault.

Motorul de 1.6 litri Energy dCi 130 va oferi 130 CP şi 320 Nm cuplu, iar consumul mixt va avea o valoare de 4,0 l/100 km. Asta înseamnă o reducere cu 20% în comparaţie cu unitatea de 1.9 litri dCi.

Dacă vrei un Megane cu valenţe sportive, atunci ar trebui să iei în considerare modelul R.S. în ediţia limitată Trophy, care va fi capabil să îţi livreze 265 CP şi 360 Nm, dacă vei selecta modul Sport. Renault spune că mutra maşinii este "în stil F1", iar acest lucru este evidenţiat prin spoilerul cu aspect sportiv. Megane R.S. cu facelift va avea jante redesenate cu dimensiuni de 18 inci, vopsite cu negru mat sau lucios.

Toate modelele Megane Collection 2012 vor fi fabricate în Spania, la Palencia, iar la vânzare vor fi disponibile în Europa din luna martie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu