Megacity One este cel mai mare oraş virtual din lume. Are peste 100 de milioane de locuitori!

Celebrul joc SimCity se poate lauda cu o performanţa care cu greu va putea fi egalata. Dezvoltatorul Peter Richie a construit un oraş cu 100 de milioane de locuitori denumit, cum altfel, Megacity One, scrie gadgetreport.ro.

Folosindu-se de tool-urile jocului dezvoltat de Maxis, subsidiara Electronic Arts, dezvoltatorul a reuşit să construiască, cu o migală iesită din comun, planul unui oraş intins pe 81 de cartiere cu sute de mii de locuinţe, blocuri, instituţii etc., cu 26.542 de kilometri de drumuri, 8626 kilometri de linii de metrou si 324 de centrale termice pe baza de hidrogen.

SimCity 4 a calculat ca in Megacity One pot locui 107,658,254 oameni.

Ca sa va faceti o idee, oraşul virtual este de aproape trei ori mai mare decât cel mai mare oraş din lumea reala, Tokyo, care are, împreuna cu zona metropolitană, 37 de milioane de locuitori.

Interesant este, dincolo de performanţă grafică ieşita din comun, este ca Megacity One este dotat cu cele mai noi inovaţii în materie de ecologie, reuşind să evite poluarea şi haosul din trafic specific marilor oraşe, graţie modului inteligent în care au fost plasate reteaua de străzi şi unitatile locative.

Megacity One se laudă cu 512 staţii de apă, 486 staţii de deşeuri, peste 2000 de şcoli, 81 de universitaţi şi 162 de colegii.

Imagini cu Megacity One vedeţi iî clipul video de mai jos.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu