"Mediul care contează. Arată că îţi pasă": Mii de oameni au ieşit în parcurile din Capitală pentru a face curăţenie

Embed:
Mii de oameni au ieşit astăzi în parcurile din Capitală pentru a face curăţenie. Cu greble, mături şi saci pentru gunoi, voluntarii adună deşeurile din spaţiile de agrement, lăsate în urma picnicurilor. Acţiunea de salubrizare este organizată de Partidul Democrat din Moldova şi are loc în mai multe raioane din ţară sub denumirea "Mediul care contează. Arată că îţi pasă"

În Parcul Valea Morilor din Chişinău s-au adunat peste 120 de voluntari, care au reuşit să adune 300 de saci cu gunoi. Oamenii spun că au găsit sticle, cauciucuri arse şi multe pungi din plastic.

"Am găsit scaturi arse. A fost foarte dificil de a grămădi toate sârmuliţele şi toate rămăşiţele după arsăturile celea"

"Să facem oraşul mai verde, mai interesant, o zonă mai bună de odihnit şi să avem plăcere când ieşim la o mică plimbare cu copiim cu nepoţeii"

Membrii şi susţinătorii Partidului Democrat au instalat în parcuri banere, prin care au îndemnat oamenii să păstreze curăţenia.

"Avem aici un îndemn pentru a chema oamenii, să vină cu noi, să avem grijă de unde trăim, să nu lăsăm murdărie, adică să venim să facem curat"

Marea curăţenie i-a scos din case şi pe deputaţii democraţi.

"Credem că este o iniţiativă foarte binevenită. Fiindcă necătând la faptul ca s-a lucrat foarte mult si înainte de Paşti, după cum vedeţi, mai este înca foarte mult de lucru", a spus deputatul PDM, Victor Mîndru.

Potrivit statisticii oficiale, anual, în țara noastră sunt produse în jur de trei milioane de tone de deșeuri. Dintre acestea, doar 15 la sută sunt reutilizate, 25 la sută nimicite, iar 60 la sută rămân în gropile de gunoi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu