Medicină modernă şi condiţii europene la sate. În Stoicani, Soroca, a fost inaugurat un nou centru de urgenţă

Embed:

Statul continuă realizarea proiectelor privind asigurarea unei medicini moderne la sate. În Stoicani, raionul Soroca, a fost inaugurat un nou centru de urgenţă care va deservi, în total, zece mii de persoane din șase sate.

Localnicii spun că de acum încolo vor beneficia mai rapid de servicii medicale:

"În primul rând s-a schimbat anturajul în sat, o clădire frumoasă. Într-al doilea rând s-au creat noi locuri de muncă".

"Sperăm că cu așa condiții mai bune și echipele vor putea să activeze mai rapid".

"Este un ajutor extrem de mare, pentru că vă dați seama când chemi o ambulanță din Soroca sau din altă regiune vine într-un timp foarte îndelungat".

Până acum medicii de la urgenţă erau nevoiţi să activeze în câteva încăperi din sediul primăriei.

"Ni s-au creat condiții la un nivel european, ca să nu ducem lipsă de nimic, să fim pregătiți tot timpul", a menţionat Elena Cociorvă, felcer.

Pentru centru a fost cumpărată și o ambulanță nouă.

"Vom ajunge mai repede la chemare, pentru că mașina-i nouă. Oamenii vor fi mai satisfăcuți, o să-i ducem în condiții mai bune", a punctat Casile Boldesco, șofer de ambulanță.

"S-a hotărât întrebarea, este ambulanță pe loc și cât mai repde se fac chemările. Oamenii în circa 20-30 de minute sunt ajutați", a menţionat Serghei bric, primarul satului Stoicani.

În centrul de urgenţă au fost create şi 13 locuri noi de muncă.

"Acest centru este de o importanță majoră. Ne-am dorit să fim mai aproape de pacienți, de populație", a declarat Ghenadie Muntean, președintele raionului Soroca.

"În multe sate lipsesc medicii de familie și serviciile de urgență prestate de medicii de urgență sunt unicii prestatori de servicii medicale", a explicat Alexandru Ghidirimschi, vicedirector CNAMUP.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent și deputatul democrat, Boris Golovin.

"Sunt încă cinci edificii în construcție, iarăși de la zero și sunt edificii în reparație capitală. Până la sfârșitul anului vom avea încă 13 date deja în exploatare", a precizat Boris Golovin.

Pentru construcția stației de urgență au fost alocați peste patru milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu