MEDICINĂ ÎN CONDIŢII MODERNE. La Căuşeni a fost inaugurat un Centru de Urgenţă

Embed:

Angajaţii de la Centrul de Medicină Urgentă din satul Copanca, raionul Căuşeni, vor munci într-un sediu nou, proaspăt inaugurat. Ei vor avea acolo condiţii mai bune de lucru şi echipament medical modern.

Până acum, lucrătorii activau în condiţii insalubre, într-o clădire veche. Acum, diferenţa e de la cer la pământ. Noul sediu este dotat cu baie, sufragerie, cazangerie, dar şi cu o cameră pentru relaxare.

"Mulţi ani am avut condiţii grele şi rele, iar asta afecta nu doar lucrul nostru, dar şi sănătatea populaţiei."

"Sperăm că vom oferi ajutor calitativ şi vom ajunge mai repede la solicitări. "

Centrul Medical de Urgenţă din satul Copanca a primit şi o ambulanţă nouă, dotată cu echipament performant.

"Până acum am avut doar maşini de model sovietic. Acum e confortabil, cu această maşină nouă vom ajunge mai repede la chemare. Mai repede medicii şi felcerii vor acorda ajutor pacienţilor", a spus şoferul de ambulanţă, Maxim Glagolevschi. 

De serviciile acestui punct de asistenţă medicală vor beneficia peste șapte mii de oameni din patru localităţi. La inaugurare au participat şi reprezentanţi din Parlament şi din Guvern.

"Acesta este punctul care a fost reconstruit de la 0, sperăm să mai avem zeci de astfel de centre, deoarece viaţa şi sănătatea oamenilor pentru noi este o prioritate şi este foarte important ca această asistenţă de urgenţă medicală să vină foarte rapid", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

"Guvernul Republicii Moldova şi-a asumat şi îşi respectă angajamentele asumate prin aprobarea programului de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, iar acesta este încă un pas esenţial care a fost realizat", a spus secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Rodica Scutelnic.

Construcţia a costat 4,7 milioane de lei, bani oferiţi în cadrul Programului de Dezvoltare a Asistenței Medicale de Urgență. Până în prezent, încă 25 de centre din ţară au fost renovate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu