Medicii trag un semnal de alarmă: NU mai puneţi acest lucru în murături! Cauzează CANCER

Majoritatea gospodinelor pun conservant şi alte condimente la plic atunci când pun murături şi varză la murat pentru iarnă.

Ceea ce nu ştim este că condimentele pentru murăturile de iarnă pot provoca alergii şi chiar cancer. Ele sunt un amestec de usturoi, sare şi mărar, dar conţin şi benzoat de sodiu. Acesta este un conservant şi este desemnat în codul 211.

Gospodinele trebuie să fie foarte atente la ce conservanţi folosesc pentru murături şi asta pentru că experţii APC avertizează că celebrele plicuri cu mix-uri folosite pentru pregătirea murăturilor conţin aditivi dăunători pentru sănătate.

Studiul făcut pe şapte tipuri de mix-uri cunoscute pentru conservarea murăturilor au scos la iveală E-urile periculoase. Chimicalele pot provoca diferite alergii sau afecţiuni ale organismului.

Specialiştii recomandă folosirea metodelor tradiţionale de conservare.

Iată care sunt conservanţii naturali care ajută legumele şi fructele să nu se altereze peste iarnă:

- Sarea

Pentru murături, se foloseşte exclusiv sare gemă, neiodata, nefiltrată, grunjoasă care se găseşte adesea în pieţe în sezonul murăturilor.

- Zahărul

Zahărul funcţionează şi drept conservant, absorbind apă. Alimentele conservate în zahăr sunt de obicei dulci: dulceaţă, gem, jeleu, marmeladă, murături dulci.

- Oţetul

Acidul acetic din oţet este natural numai dacă oţetul este natural, adică făcut din vin iar pentru a fi eficient în murături nu trebuie să aibă o dilutie sub 9 grade, oţetul care are o formă mai diluată, între 5 – 8 grade, fiind bun pentru salate dar nu pentru murături.

- Uleiul

Folosit drept conservant, acesta blochează contactul cu aerul, opreşte dezvoltarea fungilor şi mucegaiurilor şi reduce rată de oxidare a unui produs alimentar, fapt care ajută la prevenirea alternării rapide.

- Hreanul

Pentru a obţine un efect conservant avem nevoie de 50 gr. rădăcina de hrean (curăţat de coajă şi tăiat de fâşii) la un litru de apă.

- Diverse ierburi

Ierburil care ajută la conservare sunt: crenguţe de vişin, salvia, cimbrul, rozmarinul, florile de mărar. Acestea întârzie dezvoltarea bacteriilor şi reduc viteză de oxidare, scrie realitatea.net

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu