Medicii Spitalulului de Psihiatrie din Chişinău, acuzaţi în cazul fetei maltratate

Embed:

Mai mulţi medici de la Spitalul de Psihiatrie din Chişinău sunt acuzaţi de agresiune de mama unei paciente de 20 de ani. Femeia a publicat pe internet şi mai multe fotografii unde fiica ei apare cu vânătăi pe picioare.

Angajaţii instituţiei susţin însă că fata suferă de o boală gravă şi putea singură să-şi provoace leziuni. Procuratura s-a autosesizat şi investighează cazul.

"Nu avea nicio leziune, acum le are însă peste tot. Vânătăile au fost observate de bunica ei, în timp ce o îmbrăca. Nu s-a întâmplat ca ea singură să-şi provoace vânătăi", susţine mama fetei Irina Rotari.

Pe de altă parte, mama fetei susţine că, uneori, fiica ei devine agresivă şi incontrolabilă.

"Fata poate să rupă hainele de pe ea. Dacă nu le poate rupe se poate apropia, de exemplu, de dumneavoastră. Atunci când încep crizele nimeni nu o poate calma", a mai adăugat mama fetei.

Citeşte şi: https://www.publika.md/caz-socant-intr-un-spital-de-psihiatrie-din-capitala-o-fata-a-fost-batuta-cu-o-deosebita-cruzime-de-catre-o-infirmiera-_2981145_foto_5011568.html#gallery


Directorul spitalului spune că a aflat despre acest caz de pe internet. Medicii susţin că vor face şi ei o anchetă internă.

"Am rămas şi noi şocaţi de cazul dat la moment se fac investigaţii să vedem care este situaţia reală. Când vor fi verificate toate circumstanţele, vor fi date rezultatele atunci vom putea spune mai detaliat", a declarat directorul spitalului Clinic de Psihiatrie, Victor Furtună.  

Potrivit procurorilor, pacienta a fost transportată la Centrul de medicină legală pentru a fi supusă investigaţiilor. De asemenea, sunt audiaţi şi mai mulţi medici.

"S-au ridicat inclusiv şi actele medicale, anumite registre care au relevanţă cu acest caz. Sunt examinate defapt cîteva versiuni, inclusiv şi cea de maltratare. O altă versiune este cauzarea vătămărilor de sine stătător", a spus Eugeniu Gore, procuror al Procuraturii Municipiului Chişinău.

În cazul în care se va stabili că fata a fost maltratată, va fi deschisă o cauză penală privind tratamentul inuman. Persoanele vinovate riscă până la opt ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu