Medicii l-au făcut invalid de la naştere

Embed:

O eroare a medicilor l-a costat sănătatea. Un copil din Bălţi a rămas invalid chiar din primele zile de viaţă, din cauza neglijenţei celor care trebuiau să-l ajute să vină pe lume.

Acum nouă luni, Natalia Rotaru din Bălţi a avut complicaţii la naştere. Medicii trebuiau să-i facă operaţie cezariană. Dar nu au făcut-o. Până la urmă copilul s-a născut, dar în scurt timp s-a constatat că este bolnav de encefalopatie. O boală care i-a afectat creierul şi i-a redus din mişcările mâinilor şi ale picioarelor.

Părinţii dau vina pe medici că le-au făcut invalid copilul. Poliţia a început o anchetă penală pe acest caz, iar primele investigaţii arată că medicii au dat dovadă de neglijenţă în serviciu.

Vlăduţ are encefalopatie. O boală care i-a afectat creierul. În consecinţă, micuţul abia de-şi poate mişca mâinile şi picioarele. Bebeluşul s-ar fi putut bucura de o copilărie normală, dacă medicii ar fi acceptat să-i facă cezariană mamei sale.

"S-a născut, a avut moarte clinică şi a treia zi a avut hemoragie şi tot creierul a suferit. Când am fost la Chişinău, ne-au spus că el la trei luni deja are DŢP. Degrabă avem nouă luni, el nu şade, nu stă, rămâne în urmă în dezvoltare", a relatat mama copilului.

Medicii de la maternitate se ascund în spatele procedurilor birocratice. "Noi nu ştim de fiecare caz, ce a fost şi când a fost, trebuie ridicată documentaţia pentru a spune. Refuz să comentez, în timpul concediului refuz", a declarat Petru Nedelciuc, medic-şef la maternitatea din Bălţi.

Dacă au refuzat să discute cu echipa de filmare Publika TV, nu pot ignora poliţia, care a pornit o anchetă penală pe acest caz. "În procesul constatărilor medico-legale a fost stabilit faptul că personalul medical a încălcat câteva reguli de acordare a asistenţei medicale", a comunicat Roman Coca, ofiţer de urmărire penală.

Cazul lui Vlăduţ nu este singurul de acest gen. Pe numele altor doi medici din Bălţi au fost pornite dosare penale pentru neglijenţă în serviciu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu