Medicii ÎNGROJORAŢI: Skripal și fiica lui ar putea fi încă în pericol

Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica lui ar putea fi încă în pericol, susțin medicii care i-au tratat și care spun că nu știu care vor fi efectele pe termen lung asupra organismului ale agentului neurotoxic cu care au fost otrăviți cei doi, scrie BBC News, citează libertatea.ro.

Echipa de medici britanici care i-au tratat pe cei doi spun că inițial s-au temut că incidentul în care au fost implicați fostul spion rus și fiica sa era mai grav decât s-a dovedit a fi în cele din urmă.

Stafful spitalului din Salisbury, unde cei doi au fost trataţi, a declarat că unii au început să se întrebe dacă cei doi nu cumva vor muri din cauza agentului neurotoxic administrat, iar când a fost întrebat despre impactul pe termen lung al otrăvirii a spus că prognoza este nesigură.

"Răspunsul sincer este că nu ştim", a răspuns directorul medical al spitalului, Christine Blanshard spus ea, potrivit unor extrase din interviu făcute publice în avans de programul "Newsnight" al BBC.

Personalul spitalului recunoaște că se aştepta ca cei doi să moară în urma otrăvirii. "Existau toate semnele că nu vor supravieţui", a declarat Stephen Jukes, un consultant de terapie intensivă care i-a tratat pe cei doi Skripal la o săptămână după ce au ajuns la spital.

El a adăugat că echipa medicală a suspectat iniţial că ei suferiseră o supradoză de opioide, dar că diagnosticul s-a schimbat rapid.

Serghei Skripal, un fost colonel în informaţiile militare din Rusia care a trădat zeci de agenţi Marii Britanii, şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din oraşul englez Salisbury pe 4 martie. După o perioadă lungă petrecută în spital, cei doi au reușit să se recupereze și au fost externați la începutul lunii mai.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu