Medicii donează sânge pentru a salva vieţile oamenilor

Zeci de medici au răspuns apelului Ministerului Sănătăţii de a dona sânge, pentru a promova această practică în rândul populaţiei. Acţiunea se înscrie în şirul de manifestări dedicate zilelor mondiale ale donatorilor de sânge. Primii care au dat exemplul au fost medicii de la Spitalul de Urgenţă din Capitală.

"În primul rând donează lucrătorii medicali, iar pe urmă donatorii de rând, de fiecare dată când plecăm prin sate", precizează Angela Bârnaz, transfuziolog.

Conform spuselor traumatologului, Valentina Matica, în sala de operaţie pacienţii au nevoie de sânge zilnic: "Vrem atât cât e posibil să ajutăm pacienţii, mai mult decât ar oferi profesia noastră".

În acest an, printr-o dispoziţie a Ministerului Sănăţii, medicii au fost chemaţi să ofere un exemplu în susţinerea bolnavilor care au nevoie de sânge.

"În fiecare centru medical din ţară se organizează câte o zi în care personalul medical donează sânge pentru salvarea vieţilor", spune Mariana Marian- Olaru, transfuziolog.

Conform procedurii, fiecare medic donator a primit câte un pachet cu dulciuri, sucuri şi câteva produse alimentare. Cel puţin 100 de moldoveni au nevoie zilinic de o transfuzie. Statistica arată că un donator de sânge poate salva trei vieţi.

Menţionăm că în fiecare an, la 14 iunie lumea întreagă celebrează Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu