Medicii din întreaga lume, aplaudați pentru salvarea vieților amenințate de noul coronavirus

Embed:
Medicii din întreaga lume sunt implicați într-o cursă contracronometru pentru salvarea vieților amenințate de noul coronavirus. Şi o fac cu riscul de a se infecta sau de a duce virusul acasă. Până acum, au reușit să pună pe picioare aproape o sută de mii de oameni. În condiții de carantină mondială, eforturile eroilor în halate albe sunt recunoscute și apreciate de oamenii izolaţi în case, care ies la balcoane şi le aduc un omagiu prin cântece și aplauze. Asemenea momente emoționante au avut loc în Grecia, Spania, Regatul Țărilor de Jos, Franța sau Italia, iar în această duminică şi moldovenii sunt îndemnaţi să se alăture flash-mobului.

Au bătut din palme copii și bătrâni deopotrivă, de la primul până la ultimul etaj al unui bloc din Zagreb, Croația, țară în care au fost confirmate 110 cazuri de îmbolnăvire.

Până nu demult, girofarele incluse ale ambulanțelor nu trezeau nicio emoție. De curând însă orice echipaj de urgență sau asistent medical observat că aleargă pe străzi, adună locatarii la geamuri și balcoane pentru a-i aplauda.

Liniștea nopții a fost întreruptă de mesajul de gratitudine față de medici și într-un cartier din Istanbul, Turcia.

În Israel se fac zilnic mii de teste pentru coronavirus. Asta presupune un efort colosal pentru personalul medical, iar oamenii sunt recunoscători.

Duminică, 22 martie, la o acţiune similară sunt invitaţi şi moldovenii. La ora 18:00, toţi sunt îndemnaţi să iasă la balcoane sau în curtea casei, pentru a-i aplauda pe medicii din ţara noastră, care au nevoie de încurajare în această perioadă. Iniţiativa a fost lansată de portalul agora.md, iar Publika TV se alătură apelului.
loading...

Lasă un comentariu