Medicii din Canada vor putea prescrie pacienţilor vizite la... muzeu

Medicii din Canada vor putea prescrie pacienţilor vizite la... muzeu. Iniţiativa aparţine Muzeului de Arte Frumoase din Montreal şi unei asociaţii medicale. Pacienţii vizaţi sunt cei care suferă de anxietate, depresie sau alte afecţiuni cronice.

"Vom lansa împreună cu Asociaţia Francofonă a Medicilor din Quebec o prescripţie muzeală, vom avea trimiteri medicale la muzeu, date de medici pentru pacienţi."

Pacienţii vor fi trimişi să vadă gratis expozițiile permanente sau cele temporare de la muzeul din Montreal. Medicii susţin că vizualizarea unor opere de artă are un impact real asupra psihicului uman şi că în acest fel, starea generală de sănătate se îmbunătăţeşte. Studiile arată că experienţele culturale cresc nivelul de cortizol şi de serotonină din organism.

Primele astfel de reţete vor fi emise pe 1 noiembrie. Proiectul pilot se va aplica timp de un an şi fiecare medic are dreptul să prescrie 50 de astfel de reţete. Pacienţii trimişi la muzeu nu vor merge singuri: ei pot fi însoţiţi de un adult şi de doi copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu