Medicii de la Serviciul de Urgenţă din raionul Florești vor lucra în condiții mai bune

Embed:

Medicii de la Serviciul de Urgenţă din raionul Florești au trecut în casă nouă. Sediul amenajat conform standardelor europene se află în clădirea Centrului de Sănătate Publică din oraș.

Până în prezent, membrii echipajelor activau în condiţii inadecvate, pereții camerelor în care stăteau erau plini cu mucegai, iar mobilierul era vechi de peste 50 de ani. Autoritățile promit că, în curând, în raionul Florești vor apărea și ambulanţe noi.

Angajații stației de medicină urgentă spun că în sediul vechi era imposibil de activat. Clădirea, care are peste un secol, nu are temelie, iar din această cauză, tot timpul pereții erau plini de igrasie.

"Mobilierul era învechit, mai ales la șoferi era mult mucegai.Acoperișul curgea, și la șefi în cabine era mucegai."

"Aici trebuia totul făcut din nou. Tencuiala pe pereți, schimbate tapetele,schimbat mobilierul și ieșeau tot la aceea.-Vă plac noi condiții? -Le-am văzut, e frumos, e bine."

"Aici avem mult mai bune condiții, cred că ne vom simți mult mai bine și vom lucra mai bine."

După renovare, angajaţii vor putea face un duș la muncă şi vor avea la dispoziție o bucătărie. Mai mult, până și autospecialele vor sta în garaje încălzite pe timp de iarnă.

"Aceste garajuri vor fi închise, încălzite, ca mașina să iasă pregatită la chemare. Să nu aibă probleme că i-a îngheață parbrizul, plouă."

Autoritățile promit că, până la sfârșitul anului, în raionul Floreşti va mai apare o substaţie, iar începând de anul viitor vor fi construite sedii noi pentru alte două existente.

"Urmează ca în toamnă să dăm în exploatare și centrul din satul Ciutulești. Iar începând din anul viitor avem în plan să construim două centre de la temelie. Este vorba despre centrul de la Targul Vertiujeni și Cuhureștii de Sus", a spus Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș.

"Investițiile în acest domeniu sunt foarte importante. De fapt acesta este și scopul actualei guvernări de a îmbunătăți condițiile de trai a cetățenilor, respectiv și prin îmbunătățirea servicilor de asistență medicală",a spus deputatul Eugeniu Nichiforciuc.

Construcţia noului sediu al staţiei de medicină urgentă din Floreşti a costat peste 600 de mii de lei. Banii au fost oferiți de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În acest an, au fost inaugurate zece unităţi de primire în toată țara, șase dintre care și-au început activitatea în această vară. Autoritățile susţin că până la sfârșitul anului vor mai apare alte 11 instituții noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu