Medicii de la Institutul Mamei şi Copilului, acuzaţi de neglijenţă de o mamă, spun că învinuirile sunt nefondate. DETALII despre cele întâmplate

Embed:

Medicii de la Institutul Mamei şi Copilului, care au fost acuzaţi de neglijenţă de către o mamă, spun că învinuirile sunt nefondate. Potrivit lor, băieţelul femeii a fost consultat de specialişti, iar starea sa nu necesita internare de urgenţă.

"Asistenta medicală a verificat temperatura corpului pacientului. Pacientul minor nu prezenta semne de deshidratare și de dereglări respiratorii. Acesta era activ. Medicul de gardă a apreciat starea pacientului ca fără pericol pentru viață, iar acordarea asistenței a fost indicată în instituția medicală responsabilă în municipiu", a declarat Steluţa Andrei, purtător de cuvânt la Institutul Mamei și Copilului.

Ieri, Publika TV a difuzat un reportaj, în care o mamă susţine că medicii de la Institutul Mamei şi Copilului au refuzat să-i interneze copilul, care avea febră înaltă. Motivul invocat ar fi un ordin al Ministerului Sănătăţii, conform căruia, pacientul ar fi trebuit să se adreseze la un spital municipal, nu la unul republican.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale investighează cazul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu