Medicii confirmă: Tot mai mulţi oameni folosesc metoda DETOX cu fresh-uri

Embed:

Dau sute de euro pentru a slăbi sănătos, dar într-un final ajung pe mâna medicilor. E vorba de pacienţii, care după o cură de detoxifiere pe bază de sucuri naturale bat uşile gastroenterologilor. Specialiştii spun că, anual, numărul acestora este în creştere.

Această femeie a refuzat să ne vorbească în faţa camerei, dar şi-a împărtăşit experienţa tristă pe o reţea de socializare. După cinci zile în care a consumat doar sucuri din fructe şi legume, procurate de pe Internet, nu a slăbit niciun gram, în schimb s-a ales cu organismul slăbit, dar şi mai puţini bani în portofel.

Nutriţioniştii spun că fresh-urile sunt mai degrabă o amăgeală, în care producătorul câştigă bani, iar consumatorii rareori obţin rezultatele promise.

"Dacă sucurile se vor consuma periodic ca şi gustare sunt o variantă bună, însă când se consumă zilnic de a slăbi, de a curăţa tenul, de a se detoxifia, deja se exagerează", a spus Victoria Ursu, nutriţionist.

Medicii susţin că cei mai mulţi astfel de pacienţi se adresează primăvara, întrucât mulţi vor să arunce kilogramele acumulate iarna.

"Când omul începe să bea numai suc şi nu mai mănâncă ceva, de exemplu proteic, va provoca acutizare, acelaşi ulcer, şi pancreatită în acutizare", a spus Angela Peltec, gastroenterolog.

Mai mult, medicii spun că există riscul ca persoanele care fac asemenea detoxifiere să devină obeze în timp.

"De ce? Freshurile conţin fructoză. Concentraţia de fructoză în suc este cu mult mai mare decât în fruct, fiindcă fructul mai are şi fibre alimentare. Şi astfel crescând concentraţia de fructoză noi mărim nr. de calorii a acestor băuturi", a spus Angela Peltec, gastroenterolog. 

Aşa numiţii nutriţionişti de pe reţelele sociale, neagă faptul că sucurile lor ar dăuna sănătăţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu