Medicii care au obligat o femeie să ia acasă piciorul amputat al mamei sale vor fi SANCŢIONAŢI

Embed:

Medicii de la Spitalul Orhei, care au refuzat să înhumeze un picior amputat, vor fi sancţionaţi. Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății, medicii din Orhei au acţionat ilegal.

Ministerul Sănătăţii a solicitat demiterea şefului Secţiei Chirurgie, precum şi pedepsirea persoanelor responsabile de gestionarea deşeurilor medicale.

De asemenea, se va cere Serviciului Supraveghere de Stat a Sănătății Publice efectuarea controlului respectării prevederilor Regulamentului privind gestionarea deșeurilor medicale pe parcursul anilor 2012-2013, cu prezentarea unui raport în termen de 10 zile.

Ministerul Sănătății a mai constatat că partea anatomică amputată a fost gestionată în conformitate cu prevederile Regulamentului privind gestionarea deșeurilor medicale.

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută o femeie a fost chemată de medici să ia acasă piciorul amputat al mamei sale. Reprezentanţii spitalului nu au explicat în baza cărui regulament au luat această decizie, dar au spus că dispun de un asemenea document.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu