MEDICII AVERTIZEAZĂ: Tratamentul în cazul GRIPEI nu trebuie amânat. Consecinţele AR PUTEA FI GRAVE

Embed:

Orice minut contează atunci când sănătatea ne este pusă în pericol. Minora de 12 ani răpusă ieri de gripă putea fi salvată dacă părinţii ar fi solicitat mai devreme ajutor medical. Este concluzia doctorilor, care avertizează că virusul afectează rapid toate organele, iar tratamentul în acest caz nu trebuie amânat. 

Maria învăţa la liceul "Mihai Eminescu" din oraşul Hânceşti. Colegii şi profesorii au văzut-o ultima dată în 8 februarie, iar atunci fata prezentasimptome de răceală.

"Diriginta a invitat mama şi i-a recomandat să se adreseze la medic. Când au văzut că absentează au mers acasă doamna mediator, dirigintele şi un învăţător. Mama le-a zis că o tratează", a spus şefa Direcţiei de Învăţământ din raionul Hânceşti, Valentina Tonu.

Fata a ajuns la spital abia în data de 15 februarie, în stare foarte gravă.

"Ea a venit deja cu o pneumonie pe dreapta, iar dimineaţă era deja pneumonie bilaterală şi a făcut şi insuficienţă respiratorie", a explicat medicul Spitalului raional din raionul Hânceşti, Olesea Gîţu.

A două zi după spitalizare, medicii din Hânceşti au solicitat ca minora să fie transferată la Institutul Mamei şi Copilului.

"S-a iniţiat tratament antibacterian, de detoxicaţie, antiviral, tratament simptomatic. A făcut febră foarte mare care nu ceda, în ciuda tratamentului", a precizat şefa de secţie a Spitalului raional Hânceşti, Elena hasnaş.

Medicii admit că boala a evoluat în decursul unei săptămâni, timp în care Maria nu a urmat niciun tratament. Părinţii afirmă însă că fata era sănătoasă până la spitalizare, iar febra a apărut brusc. Cazul a fost investigat de Specialiştii Centrului de Sănătate Publică din raionul Hânceşti.

"Am mers acasă şi în şcoală. Am investigat membrii familiei, din care mai fac parte şase copii şi trei adulţi. Li s-a măsurat temperatura, deja în decurs de două zile. Au fost examinaţi şi copiii din şcoală", a subliniat medicul epidemiolog de la Centrul de Sănătate din Hânceşti, Ecaterina Pascal.

Prea târziu s-a adresat la medic şi o tânără de 26 de ani din Ceadîr-Lunga. Ea suferea de diabet, care s-a agravat din cauza virusului gripal. Pacienta a făcut insuficienţă respiratorie şi a decedat. De la începutul sezonului rece, 10 persoane au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu