Medicii avertizează că o oră de fumat narghilea este echivalentă cu peste o sută de țigări

Intoxicaţie cu monoxid de carbon, bronşită şi cancer pulmonar! Medicii spun că sunt doar câteva dintre bolile la care se expun cei care fumează narghilea, scrie prime.md.

Inhalarea acestui fum a devenit o modă periculoasă chiar și în rândul nefumătorilor Și asta în situația în care medicii anunță că o oră de fumat narghilea este echivalentă cu peste o sută de țigări.

Moda fumului oriental s-a răspândit rapid în ultimii ani în localurile din Moldova, mai ales pentru că narghileaua se poate fuma şi în spaţiile publice închise, unde fumatul este interzis de aproape 2 ani.

Medicii însă bat alarma şi ne previn despre complicațiile pe care narghileaua le poate avea asupra plămânilor, ca si în cazul consumatorilor de tutun.

Faptul că pe ambalaj sunt ilustrate fructe proaspete îi induce pe consumatori în eroare, iar trecerea fumului prin apă sau lapte îi face să creadă că narghileaua ar fi inofensivă.

Dincolo de mirosul fumului dulce se ascunde, însă, ucigasul tacut, cancerul pulmonar. Benzenul prezent în carbune si în tutunul din narghilea favorizează şi contaminarea infecțiilor.

Fumul inhalat de un fumator pasiv, care sta timp de o ora langa o narghilea, echivalează cu fumatul a 6-8 țigari. Așa că savoarea exotică îndrăgită de mulți, poate fi cu adevărat toxică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu