Medicii atenționează: Terenurile de joacă, PERICOL pentru sănătatea copiilor

Embed:

Terenurile de joacă amplasate în zonele rezidenţiale, inclusiv în curţile blocurilor şi grădiniţe, sunt doldora de bacterii şi paraziţi, care ameninţă sănătatea copiilor. Specialiştii Centrului Național de Sănătate Publică au constatat că 14 la sută dintre zonele de agrement sunt infestate. În 2010, indicele de poluare era cu cinci la sută mai mic decât în prezent. 

Potrivit statisticilor, 17% dintre terenurile de joacă conţin ouă de helminţi, iar 13% - bacterii. Cele mai contaminate, în proporţie de aproape 60% sunt terenurile de joacă care se află între cartiere.  

Un nivel înalt de infectare cu astfel de paraziţi a fost descoperit şi în zonele de agrement de pe teritoriul instituţiilor preşcolare. Medici avertizează că bacteriile provoacă intoxicaţii grave, iar paraziţii atacă organele interne, inclusiv creierul

"Este cunoscută acţiunea toxică şi alergică asupra metabolismului acestor paraziţi. Sub acţiunea acestor paraziţi copiii devin mai capricioşi, au un somn dereglat, devin mai irascibili, scade memoria, atenţia. Parazitozele scad imunitatea", a declarat doctorul în științe medicale, Vera Lungu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu