Medicamentele se vor ieftini cu 28 de bani, după ce pe ambalaje nu se va mai aplica banda adezivă

Medicamentele se vor ieftini cu până la şapte la sută, pentru că pe ambalaje nu se va mai aplică banda adezivă cu codul de bare al Ministerului Sănătăţii. Preţul unui asemenea abţibild este 28 de bani, la care în preţul medicamentelor mai erau incluse şi cheltuielile pentru plata angajaţilor care lipeau acest accesoriu.

Cum însă, calculate împreună, aceste cheltuieli fac prea puţin, reducerea se va face simţită doar în cazul medicamentelor ieftine, cu preţul de până la 5 lei. Pentru a se asigura că banda adezivă nu mai este aplicată pe cutii, premierul Vlad Filat a mers astăzi în vizită la unul din depozitele de medicamente.

Tot acolo, Filat s-a interesat dacă şi cu cât au fost reduse preţurile la medicamente. Administraţia depozitului susţine că în prezent nu mai cumpără abţibilduri cu codul de bare, iar angajaţii nu mai pierd timp ca să le lipească.

Salariul mediu al unui angajat al depozitului de medicamente este de 200 de euro. Farmaciile însă mai comercializează încă medicamente cu banda adezivă aplicată, la preţuri vechi.

Potrivit Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, rezervele de medicamente cu banda adezivă a Ministerului Sănătăţii vor fi epuizate în 2-3 săptămâni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu