Medicamentele se scumpesc din nou. Au fost revizuite preţurile a 445 de preparate farmaceutice

Embed:

Agenția Medicamentului a revizuit prețurile și a anunțat scumpirea a 445 de preparate farmaceutice. Costul medicamentelor urmează să fie majorat cu aproximativ trei la sută.

Scumpirea este determinată de deprecierea leului, în raport cu principalele valute de referinţă. Potrivit legislaţiei, prețurile medicamentelor pot fi revizuite dacă rata de schimb a monedei naționale, față de cea a țării producătoare se majorează cu peste cinci la sută în decurs de o lună.

PUBLIKA.MD notează că de la începutul anului, prețurile medicamentelor au fost modificate de șapte ori. Revizuirea a fost făcută din cauza deprecierii leului față de principalele valute de referință. Cea mai semnificativă majorare a avut loc la începutul lunii ianuarie.

Atunci, prețul preparatelor farmaceutice a crescut, în medie, cu șapte la sută. Peste o lună, Ministerul Sănătății a emis un nou ordin, prin care a anunțat majorarea cu încă opt la sută a prețurilor medicamentelor. Cea mai recentă scumpire a avut loc la sfârșitul lunii mai.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu