Medicamente în valoare de peste 300 de mii de dolari pentru bolnavii de HIV/SIDA

Bolnavii de HIV/SIDA vor primi medicamentele necesare pentru tratamentul anti-retro viral în valoare de peste 300.000 de dolari. Primul lot de medicamente procurate de PNUD a ajuns deja în Moldova.

Acesta a fost descărcat la depozitul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile din Chișinău, apoi medicamentele vor fi distribuite către instituțiile medicale de specialitate.

"Ministerul Sănătății, împreună cu PNUD, depun eforturi pentru a asigura populația țării cu medicamente de înaltă calitate, la preț rezonabil. Datorită acestui parteneriat, astăzi ne bucurăm de primele succese: un lot de medicamente destinat pacienților cu HIV/SIDA a ajuns deja în Moldova, iar estimările arată că după ce va fi livrată toată cantitatea de medicamente prevăzută în acest program de sănătate, am putea economisi 37% din bugetul alocat, ceea ce înseamnă aproximativ 300 mii de dolari", a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Potrivit statisticii oficiale, în Republica Moldova trăiesc peste 11.000 de persoane infectat cu HIV.

La începutul acestui an, circa 4.500 de persoane primeau tratament anti-retro viral. Fără tratament medical corespunzător, virusul progresează până la stadiul de SIDA, afecțiune care, în cele mai dese cazuri, este fatală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu