Medic din Soroca, pe banca acuzaţilor. Cerea bani de la pacienţi pentru operaţii decontate din bugetul de stat

Embed:

Un şef de secţie din Spitalul raional Soroca va compărea pe banca acuzaţilor, fiind acuzat de corupere pasivă cu extorcare de bunuri. Dosarul penal în care acesta figurează a fost transmis în judecată.

Drept temei pentru începerea urmăririi penale a servit denunțul soției unui pacient. Ancheta a arătat că doctorul, acționând în mod intenționat și din interes material, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, profitând de faptul că în spitalul în care activa au fost făcute mai multe intervenții chirurgicale costisitoare din contul bugetului public, medicul cerea bani de la pacienţi şi rudele acestora.

Procurorii au documentat mai multe episoade în care, în schimbul unor sume de 15.000 de lei, învinuitul susținea față de pacienții ce necesitau intervenții chirurgicale, că poate organiza efectuarea acestora, cu folosirea stocului limitat de endoproteze, evitând listele de așteptare.

În cadrul urmăririi penale medicul nu și-a recunoscut vinovăția, refuzând să depună declarații, iar la moment în privința acestuia este aplicată măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 u.c până la 8.000 u.c. și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani .

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu