Medalii de aur de la Campionatele Mondiale de tineret pentru canotorii moldoveni

Embed:

Oleg Nuţă şi Ilie Sprâncean au obţinut cea mai mare performanţă a carierei sportive! Canotorii moldoveni au revenit acasă cu medaliile de aur de la Campionatele Mondiale de tineret, ce s-au desfăşurat în România, la Piteşti. Nuţă şi Sprâncean au triumfat în proba de canoe dublu pe distanţa de 500 de metri şi au fost cronometraţi cu un minut, 40 de secunde şi 912 miimi.

"Sunt foarte fericit. Este prima mea medalie de aur la Campionatul Mondial. Am lucrat mult pentru asta şi cred că în continuare voi face acelaşi lucru", a spus Oleg Nuţă, canotor.

"Eram pregătit psihologic pentru acest rezultat, eram pregătit fizic, eram pregătit din toate punctele de vedere, pentru că s-au lucrat cu mine, am lucrat singur aspura mea", a spus Ilie Sprâncean, canotor. 

Pentru succesul înregistrat la Pitești, în România, sportivii vor fi remuneraţi cu câte 45 de mii de lei din partea statului. Canotorii susţin că nu se gândesc la bani, însă au mărturisit că vor să meargă la mare.

"Vreau să merg la mare undeva, însă nu ştiu unde exact. Aşteptăm să încheiem cu bine sezonul şi apoi să ne gândim la asta", a comunicat Oleg Nuţă, canotor.

"Ar fi bine să ne odihnim. Va fi o odihnă activă, oricum va fi mare. Avem un an foarte încărcat. Avem foarte multe competiţii - două cupe mondiale, două europene pe seniori şi până la 23 de ani, două mondiale până la 23 de ani şi seniori", a spus Ilie Sprâncean, canotor. 

În prezent tandemul Nuţă-Sprâncean se pregăteşte pentru Campionatele Mondiale de seniori, competiţiile urmând să fie organizate de Cehia în perioada 23-25 august.

"Obiectivul este simplu - o participare cât mai reuşită. Pentru dânşii va fi binevenită finala A. Va fi un succes, chiar dacă la Europene la seniori au luat locul cinci", a menționat Iacob Buhnă, preşedintele FM Kaiac-Canoe, canotor. 

Luna trecută, perechea Oleg Nuță-Ilie Sprâncean au cucerit două medalii la Europenele de tineret de la Belgrad, în Serbia. Cei doi s-au clasat pe primul loc pe distanţa de 500 de metri și pe poziţia secundă pe distanţa de 1000 de metri.

Tot în capitala Serbiei, dar în iunie, sportivii noştri au obținut medaliile de argint la Cupa Mondială în proba de canou dublu pe distanţa de 500 de metri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu