Medaliatul cu bronz la Mondialul de lupte libere Mihai Sava a revenit la Chişinău. Sportivul a fost întâlnit ca un adevărat erou

Embed:

Medaliatul cu bronz la Campionatul Mondial de lupte libere Mihai Sava a revenit la Chişinău. Sportivul a fost aplaudat la scenă deschisă după sosirea în ţară de colegi, prieteni şi rude.

Proaspătul medaliat cu bronz la Mondialul de lupte, Mihai Sava s-a întors în Moldova. Sportivul a fost întâlnit ca un adevărat erou naţional de cei apropiaţi, dar şi de Ministrul Tineretului şi Sportului Octavian Bodişteanu.

"Acest campionat mondial a însemnat un debut mare în cariera mea sportivă. Mă bucur foarte mult pentru că am cucerit medalia de bronz chiar la debutul meu la un Mondial", a spus Mihai Sava.

"Mă bucur foarte mult că sportivii noştri au reuşit să se ridice la un nivel mai înalt. În ultimii doi ani am făcut un pas foarte mare înainte", susţine antrenorul Anatol Guidea.

Sava va primi din partea Ministerului Tineretului şi Sportului 80 000 de lei pentru medalia de bronz câştigată la Mondialul din Uzbekistan.

"Familia Sava a meritat demult această medalie. Ei toţi au aşteptat acest succes, iar acum merită toate laudele, pentru că toată familie se dedică în totalitate acestui sport", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu.

Succesul lui Sava la Mondiale este unul istoric. Aceasta este prima medalie obţinută de Moldova la un Campionat Mondial de lupte destinat seniorilor după 11 ani. Ultima dată, Moldova a obţinut medalii în cadrul Mondialului de lupte rezervat seniorilor în 2003, la New York, când Ghenadie Tulbea a câştigat medalia de argint în categoria de 55 kg.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu