Meciul Moldova - Franţa, pe 22 martie 2019 la Chişinău. Hîncu: Este important să păşim cu dreptul, dar trebuie să fim realişti

Reprezentativa Republicii Moldova va debuta în preliminariile Campionatului European de fotbal din 2020 pe teren propriu într-un meci cu campioana mondială în exercițiu, echipa naţională a Franţei. Partida este programată pentru 22 martie 2019, la Chişinău.

Microbiştii moldoveni vor avea astfel ocazia să-i urmărească "pe viu" pe cei mai valoroşi jucători francezi, precum Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Paul Pogba sau Raphael Varane.

"Vor fi foarte puţini la număr, care vor miza pe un rezultat pozitiv, dar în acelaşi rând, în fotbal este posibil orice într-un meci anumit. Este mai complicat pe o lungă distanţă de a demonstra un rezultat bun", a spus fostul fotbalist, Radu Rebeja. 

"Este important să păşim cu dreptul, dar trebuie să fim realişti şi să realizăm faptul că jucăm contra campioanei lumii, care a înregistrat scoruri mari la Campionatul Mondial cu echipe bune. Nu trebuie să visăm cu ochii deschis, dar să ne pregătim de acest meci", a spus Dragoş Hîncu, vicepreşedinte FMF.

"După tragerea la sorţi, toată lumea se gândeşte cum să ajungă în tribunele stadionului la acest meci. Arena va fi umplută până la refuz. Sigur! Vor fi foarte mulţi suporteri, la fel cum s-a întâmplat în cazurile când au venit Anglia sau Olanda. Atunci microbiştii au fost prezenţi în tribune cu o oră și jumătate sau chiar două înainte de începutul meciului", a spus Oleg Şişchin, fost fotbalist.

Foștii internaționali moldoveni Alexandru Guzun și Radu Rebeja au fost, cum se spune, "în iarbă" în situații similare şi le-au oferit câteva sfaturi actualilor jucători în vederea partidei cu francezi.

"Să muncească foarte mult, să fie organizaţi şi să creadă în ceea ce fac!", a spus Alexandru Guzun, fost fotbalist.

"Eu cred că, în primul rând, curaj, concentrare şi, desigur, devotament", a spus Radu Rebeja, fost fotbalist.

La 3 zile după meciul cu Franţa, tricolorii vor susţine o altă partidă foarte grea: în deplasare cu Turcia.

Pentru 8 iunie este programată disputa de acasă cu Andorra, iar pe 11 iunie - cea din deplasare, cu Albania.

Competiția va fi reluată deja în sezonul autumnal, pe data de 7 septembrie, când tricolorii vor juca la Reykjavik, cu reprezentativa Islandei, urmând ca pe 10 septembrie să găzduiască echipa Turciei.

Luna următoare, pe 11 octombrie discipolii lui Alexandru Spiridon vor juca în Andorra, iar peste 3 zile vor primi la Chișinău replica Albaniei.

14 noiembrie este data disputării partidei din deplasare cu campioana mondială, Franţa, echipa noastră urmând să încheie campania preliminară pe 17 noiembrie într-un meci pe teren propriu cu Islanda.

Toate partidele cu participarea reprezentativei Republicii Moldova vor fi televizate în direct de posturile de televiziune CANAL 3 şi PRIME.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu