Meciul dintre selecţionata Moldovei şi a Franţei, cel mai așteptat eveniment sportiv al anului. Sute de poliţişti vor asigura ordinea publică

Meciul dintre selecţionata Moldovei şi a Franţei este fără mari exagerări unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive ale anului.

În data de 22 martie, tricolorii se vor duela pe stadionul Zimbru cu campioana en-titre a lumii. Partida dintre selecţionatele celor două ţări va fi un adevărat test atât pentru fotbaliştii moldoveni cât şi pentru autorităţile Capitalei care vor trebui să pună la punct momentele organizatorice şi să asigure securitatea starurilor fotbalului mondiale.

În ziua meciului vor fi întreprinse măsuri sporite de securitate atât pe stadion, cât şi pe unele străzi din Chişinău.

Jucătorii campionei mondiale dar şi suporterii reprezentantivei cocoşilor galici, vor fi întâmpinaţi la Chişinău la cel mai înalt nivel. Asta promit autorităţile. Pe 22 martie va fi suplimentat numărul unităţilor de transport spre stadionul Zimbru, iar pe unele străzi din sectorul Botanica va fi restricţionată circulaţia rutieră. 

În ziua meciului, porțiunea de drum a bulevardului Dacia, de la strada Burebista până la Cuza Vodă, din direcția Aeroport-Centru va fi zonă pietonală. Aici va fi instalat un gard de protecţie iar, iar pentru a ajunge pe stadion, suporterii vor trebui să treacă prin porți de acces și control.

Sute de poliţişti şi carabinieri vor asigura ordinea publică pe toată durata desfăşurăriri evenimentului sportiv. Oamenii legii susţin că sunt pregătiţi să facă faţă oricărei situaţii.

"Luăm în calcul toate riscurile şi incidentele care au avut loc cu fanii acestor echipe implicate într-un meci sau altul. Ţin să menţionez că vor fi luate toate măsurile de precauţie şi vor fi antrenaţi suficienţi oameni ai legii pentru asigurarea siguranţei", a afirmat şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Meciul dintre Moldova şi Franţa va fi urmărit din tribunele stadionului Zimbru de aproximativ 10 mii de spectatori. Aproape 1.500 dintre locuri au fost rezervate de către suporterii fracezi.

Peste aproximativ o lună, pe gazonul stadionului Zimbru din Capitală vor păşi vedetele fotbalului mondial, Kylian Mbappé, Antoine Griezmann sau Paul Pogba. Cei care vor dori să-i urmearească pe viu în meciul cu selecţionata ţării noastre vor avea acces pe stadion în baza abonamentelor. Preţul acestuia variază în funcţie de locul ales.

Pe aripa din spatele meu de exemplu, preţul unui loc pentru toate cele 5 meciuri de acasă a tricolorilor costă 800 de lei, iar pe tribuna din spatele porţilor - 400.

"Preţurile după porţi, pentru că nu ai vizorul ca şi cum a ambelor echipe este mai redus decât părţile laterale. Doar ăsta este motivul. Şi este o practică internaţională", a menționat directorul stadionul Zimbru, Alina Căpățână.

Abonamentele pentru meciurile de acasă ale echipei naţionale de fotbal a Moldovei din preliminariile Campionatului European din 2020 vor fi puse în vânzare în data de 25 februarie. În cazul în care vor rămâne bilete disponibile pentru partida cu reprezentativa cocoșului galic, tichetele vor fi vândute la casele stadionului Zimbru în perioada 12-20 martie.

Meciul cu actuala deţinătoare a Cupei Mondiale va fi unul de foc pentru tricolori. Vestea cea bună pentru microbişti este că spectacolul fotbalistic va putea fi urmărit în direct la postul nostru de televiziune Prime TV.

Pe lângă meciul cu Franţa, Tricolorii vor susţine în acest an încă 4 partide la Chişinău. Naţionala Moldovei urmează să joace acasă inclusiv cu Andorra, Turcia, Albania şi Islanda. Toate partidele vor fi transmise în direct atât la PRIME TV cât şi la postul de televiziune Canal 3.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu