Meciul dintre Moldova şi Franţa. PE CINE VA SUSŢINE preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol

Să vină campionii! Meciul dintre Moldova şi Franţa va fi un adevărat spectacol de la prima secundă până la fluierul final din prelungiri. De acest lucru este convins preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol, care, deşi este un susţinător înflăcărat al Naţionalei Cocoşului Galic, vineri va susţine cu trup şi suflet echipa ţării noastre.

Vicol îi îndeamnă pe suporterii Naţionalei Moldovei să dea dovadă de patriotism şi să nu capituleze înainte de începutul meciului, dar să-şi respecte jucătorii şi să creadă într-o eventuală victorie.

"Dacă n-ar fi evoluat în această vineri echipa Franţei cu Echipa Moldovei aş fi fost un fan înflăcărat al echipei Franţei, o spun cu mâna pe inimă, dar, în acelaşi timp, în acest sfârşit de săptămână voi ţine cu echipa Moldovei", a afirmat preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol.

Pasiunea Preşedintelui Consiliului Audiovizualului pentru echipa naţională a Franţei şi pentru fotbal în general nu este întâmplătoare. Dragoş Vicol a cochetat de mic cu acest tip de sport.

"Eram un pici care era trecut de opt ani şi eram împreună cu tatăl meu undeva pe malul Prutului, la Cahul , acolo unde prindea liber televiziunea română, ne uitam la extraordinarele evoluţii ale echipei franceze. La acelaşi Michel Platini, la Alain Jeres, la Jean Tigana", a precizat preşedintele Consiliului Audiovizualului.

Dragostea pentru spectacolele fotbalistice i-a determinat pe părinţii piciului de atunci să-l înscrie în echipa de juniori a clubului "Zimbru Chişinău". La început nu a fost deloc simplu.

"Aveam o tare mare problemă, nu puteam nicidecum să-mi leg şireturile şi ţin minte că la toate aceste antrenamente mă duceam cu verişoara mea Vica, care era responsabilă să-mi lege şireturile", a menționat preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol.

Era numit de colegi Rudi Voller, întrucât era blond şi avea aceeaşi manieră de a dribla ca a fotbalistului german.

Şi-a agăţat adidaşii în cuier la 19 ani, atunci când a înţeles că nu este gata să-şi dedice întreaga viaţă fotbalului. S-a dedicat în schimb studiilor şi a ajuns să activeze în Guvern, fapt ce i-a oferit posibilitatea de a se întâlni cu renumitul fotbalist francez Michel Platini.

"Am desfăşurat cu dumnealui un interviu, o discuţie amplă despre perspectivele dezvoltării fotbalului internaţional. Aceasta este mingea pe care mi-a dăruit-o Michel Platini", a subliniat  Vicol.

În familia Vicol pasiunea pentru fotbal se transmite din generaţie în generaţie. Alexandru, fiul preşedintelui Consiliului Audiovizualului face acum primii paşi în cariera de arbitru.

Dragoş Vicol este convins că meciul de vineri nu va fi doar o competiţie, dar va fi o întâlnire dintre două civilizaţii.

"Eu cred că venirea echipei Franţei în Republica Moldova, pe de o parte, ar trebui să fie o sărbătoare , dar pe de altă parte, ar trebui să le oferim o lecţie de patriotism şi o lecţie prin faptul că noi nu capitulăm înainte de începutul meciului. Să nu alergăm aşa cum s-a mai întâmplat atunci când ne-am întâlnit cu echipa Suediei şi jucătorii noştri fugeau după Ibraghimovici ca să facă schimb de tricouri", a spus preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol.

Înflăcăratul microbist consideră că audiovizualul din ţara noastră nu acordă suficientă atenţie fotbalului şi spune că va încerca să remedieze această situaţie. Acesta apreciază însă faptul că PRIME TV şi-a asumat responsabilitatea de a transmite cu forţele proprii meciul de vineri.

"Exigenţele pentru transmisiunea în direct a unui asemenea eveniment cu participarea campioanei mondiale nu poate fi lăsată la latitudinea oricărei televiziuni, din acest punct de vedere, nu că este o reuşită, dar este un lucru nemaiîntâlnit, în premieră pentru spaţiul nostru mediatic, ca un post autohton în cazul respectiv PRIME TV şi-a asumat această responsabilitate", a afirmat preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu