Meci de infarct! Naţionala Franţei a câştigat Cupa Mondială la Fotbal 2018

Noua campionă mondială la fotbal a devenit Franţa. După un meci superb în care lupta a fost dură, francezii au reuşit să învingă naţionala Croaţiei cu scorul de 4-2 pe stadionul Lujniki din Moscova.

Franța a deschis scorul cu un autogol dat de Mario Mandzukic. Mandzukici a trimis cu capul în propria poartă la centrarea lui Antoine Griezmann. Ulterior pentru Franţa au marcat Griezmann, Paul Pogba şi Kylian Mbappe. 

Totuşi, lupta a fost dură, Croaţia reuşind să marcheze două goluri prin Perisic şi Mandzukic. 

Pentru Franţa, acesta este al doilea titlu de campioană mondială. De altfel, reprezentativa "cocoșului galic" are cea mai valoroasă echipă de la actualul turneu. Lotul Franţei este cotat la un miliard de euro.

De cealaltă parte, selecţionata Croaţiei rămâne în istoria fotbalului fiind naţionala cu cel mai slab loc în clasamentul FIFA, ce se califică în finala Mondialului.

Fotbaliștii croaţi au fost deja supranumiţi de presa internaţională "nemuritorii". După ce s-au clasat pe primul loc în grupa D, Croaţia a trecut pe rând, în faza play-off, de Danemarca, Rusia şi Anglia, jucând trei meciuri de câte 120 de minute.

Reprezentativa Croației a devenit astfel prima echipă din istoria Cupei Mondiale care a câştigat trei partide consecutive în prelungiri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu