MECC s-a autosesizat în cazul copilului de la gimnaziul-internatdin Capitală, abuzat sexual de un om de afaceri

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) s-a autosesizat în cazul copilului de la gimnaziul-internat numărul trei din Capitală, care a fost abuzat sexual de un om de afaceri. Autorităţile au creat o comisie, care va efectua un control general al activităţii instituţiei la toate compartimentele. Rezultatele investigaţiei vor fi prezentate săptămâna viitoare.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, susţine că în acest caz se aşteaptă şi rezultatele anchetei, pentru a se stabili dacă mai sunt persoane vinovate.

Oficialul susţine că verificări vor mai avea loc şi la alte instituţii de învăţământ.

"În urma concluziilor, care vor fi făcute pe marginea verificării vom efectua şi următoarele măsuri care se impun în vederea eradicării unor asemenea cazuri pentru viitor şi analizei situaţiei în acest sens din toate instituţiile de învăţământ. O asemenea situaţie nu poate fi sub nici o formă tolerată", a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc. 

Totodată, Inspectoratul Naţional de Investigaţii vine cu noi detalii în acest caz.

Potrivit informaţiilor, copilul a fost luat de la gimnaziul-internat, ilegal. În scurt timp, oamenii legii vor continua audierile.

"Copilul are bunel, însă tutela asupra copilului aparţine directorului internatului. La propriu, copilul trebuia să se afle numai şi numai pe teritoriul internatului, nu avea dreptul să părăsească internatul nicidecum. Copilul acum conform legislaţiei se află în perioada de reflexie, care este de 30 de zile şi lucrează acum numai psihologul cu dumnealui", a spus șeful CCTP al Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Levandovschi. 

Amintim că un copil de la gimnaziul-internat numărul trei din Capitală a fost abuzat sexual de un om de afaceri.

Abuzatorul ar fi făcut cunoştinţă cu minorul prin intermediul directorului instituţiei în care acesta învăţa.

Potrivit Procuraturii pentru Cauze Speciale, bănuitul a închiriat un apartament şi a ademenit copilul să locuiască împreună, asta deși era interzis.

Deocamdată nu se cunoaște ce remunerare a primit directorul pentru facilitățile oferite omului de afaceri.

Totul a început la sfârșitul lunii mai 2016, atunci când minorul avea 14 ani.

Abuzatorul, dar și directorul instituției riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 20 de ani sau chiar detenţie pe viaţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu