McLaren pregătește o serie de modele cu propulsie hibridă și tehnologii autonome

Hibridizarea este cuvântul de ordine pentru McLaren, în perioada următoare, britanicii oferind confirmarea că viitoarele lor mașini nu vor mai fi oferite doar în varianta cu motoare cu ardere internă, scrie automarket.ro.

Astfel, începând cu 2019, modelele constructorului din Woking vor avea o variantă de propulsie hibridă, precum și tehnologii pentru rularea autonomă.

"Designul hibrid face parte din noua noastră platformă. Am preferat să începem de la zero decât să adaptăm această propulsie la șasiul existent", a declarat Mike Flewitt, șeful McLaren.

Totuși, potrivit acestuia, există posibilitatea ca unele modele în ediție limitată să fie disponibile doar cu motoare clasice cu combustie internă, cum ar fi Senna sau BP23.

În ceea ce privește tehnologiile autonome, britanicii susțin că nu vor adopta absolut toate sistemele existente pe piață.

"Vom fi selectivi. Rularea autonomă nu este foarte atractivă pentru clienții noștri, dar trebuie să fim pregătiți pentru a respecta normele de siguranță, legislația și emisiile", a subliniat CEO-ul McLaren.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu