McLaren MP4-12C Can-Am GT - ediție limitată, dedicată curselor pe circuit FOTO

McLaren va produce o serie limitată a supercarului MP4-12C, dedicată curselor pe circuit. Maşina va purta numele de Can-AM GT și va apărea în doar 30 de exemplare, anunţă Automarket.ro.

Modelul de curse dezvoltat de McLaren a fost prezentat chiar înainte de Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii la Formula 1. Producătorul birtanic a anunțat că va produce doar 30 de exemplare ale versiunii MP4-12C Can-Am GT, la un preţ de 375.000 lire sterline fiecare. McLaren a creat acest model de curse plecând de la versiunea GT3. Modelul Can-Am GT folosește tot motorul V8 de 3.8 litri, dar într-o versiune ce furnizează 630 CP.

Versiunea Can-AM GT nu este omologată pentru uzul pe drumurile publice, fiind un automobil dedicat circuitului. Spatele este dominat de un eleron imens din fibră de carbon, ce crește apăsarea aerodinamică cu 30%. Foarte multe elemente din fibră de carbon diferențiază acest model de versiunea GT3 a McLaren-ului MP4-12C. Carcasele și prinderile oglinzilor retrovizoare, prizele de aer, elemente aerodinamice, toate sunt fabricate din fibră de carbon. Jantele sunt create din aliaj forjat, iar pneurile speciale de curse sunt furnizate de Pirelli. 

În interior există o celulă dfe siguranță omologată FIA, scaune de curse cu centuri în șase puncte și un volan de curse preluat de la modelul GT3.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu