MAZĂRE, REŢINUT ÎN MADAGASCAR. Fostul primar al Constanţei a fost arestat pentru 6 zile

Embed:

Fostul primar al oraşului Constanţa din România, Radu Mazăre, condamnat săptămâna trecută la nouă ani şi 10 luni de închisoare, a fost prins în Madagascar şi arestat pentru şase zile. Informaţia a fost confirmată de poliţia română, citată de media de peste Prut.

Nu se ştie însă cum va fi posibilă extrădarea fostului edil, având în vedere că România nu are un acord bilateral de extrădare cu Madagascar.

Radu Mazăre a fugit în această ţară insulară în urmă cu doi ani, solicitând azil politic, deşi era supus controlului judiciar. În 3 mai, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie de la Bucureşti a emis o condamnare pe numele fostului primar al Constanţei, în dosarul Polaris, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Decizia însă nu este una definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, fostul edil a pretins două milioane de euro de la două firme, pentru a facilita emiterea actelor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care firmele intenţionau să le dezvolte în Constanţa. Mazăre a primit mai mult de jumătate din suma cerută printr-un intermediar, sub forma unor contracte fictive de publicitate, încheiate între acele societăţi şi o firmă administrată de fostul primar.

Pe lângă asta, în perioada 2008-2014, Radu Mazăre a primit de la firma Polaris peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companiei câştigarea unei licitaţii, organizate de Primăria Constanţa pentru gestionarea serviciului de salubrizare a oraşului pe o perioadă de 25 de ani.

Pagubele totale provocate se ridică la 114 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu