MAZĂRE, EXTRĂDAT ÎN ROMÂNIA. Fostul primar al Constanţei va fi adus luni în România

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, condamnat la nouă ani şi 10 luni de închisoare, va fi extrădat luni în România. Informaţia a fost confirmată de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa menţionează că a fost creată o escortă care-l va aduce pe fostul edil din Madagascar, acolo unde a fost reţinut fostul edil în urmă cu o săptămână.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar în urmă cu doi ani, solicitând azil politic. În 3 mai, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie de la Bucureşti a emis o condamnare pe numele fostului primar al Constanţei, în dosarul Polaris, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Decizia însă nu este una definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, fostul edil a pretins două milioane de euro de la două firme, pentru a facilita emiterea actelor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care firmele intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mazăre a primit mai mult de jumătate din suma cerută printr-un intermediar, sub forma unor contracte fictive de publicitate, încheiate între acele societăţi şi o firmă administrată de fostul primar.

Pe lângă asta, în perioada 2008-2014, Radu Mazăre a primit de la firma Polaris peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii, organizate de Primăria Constanţa pentru gestionarea serviciului de salubrizare a oraşului pe o perioadă de 25 de ani. Pagubele totale provocate se ridică la 114 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu