May: Rusia ameninţă securitatea întregii Europe, însă cele mai expuse ţările din est

Embed:

Rusia ameninţă securitatea întregii Europe, însă cele mai expuse ţările din estul continentului. Declaraţia a fost făcută de premierul Marii Britanii, Theresa May, înainte de Summitul Parteneriatului Estic.

"Trebuie să urmărim acțiunile ostile ale unor țări precum Rusia, care pun în pericol evoluţia ţărilor din Parteneriatul Estic și care încearcă să distrugă forța noastră colectivă", a declarat premierul Marii Britanii, Theresa May.

Şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a referit la imixtiunea rusească. Oficialul a vorbit şi despre conflictul dine stul Ucrainei.

"Sunt optimist şi sper că Acordul de la Minsk va fi respectat. Cooperarea dintre Uniunea Europeană şi aceste ţări este crucială pentru viitor şi pentru stabilitate", a spus preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Liderii de stat şi de guvern sunt convinşi că, datorită summitului, vor înţelege mai bine problemele celor şase ţări care aspiră la integrare europeană.

"Prezența mea la acest summit este un semn că ne vom respecta angajamentele faţă de parteneriat. Vom ajuta ţările estice să-şi dezvolte economia, să lupte împotriva corupției și să aibă o guvernare mai eficientă. În toate aceste domenii pot fi înregistrate progrese, pentru că vom lucra împreună cu partenerii noștri", a spus premierul Franței, Edouard Philippe.

"Acest summit nu este unul de extindere a Uniunii Europene. Dezvoltăm relațiile cu vecinii noștri importanți, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Parteneriatul Estic este un acord de asociere pe care Uniunea Europeană l-a încheiat cu Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Primul summit a avut loc în mai 2009 în Cehia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu