Măturătorii FĂRĂ MĂTURI! Muncitorii din Bălţi care au ajuns de râsul lumii

Embed:

Fiecare zi este o provocare pentru măturătorii de străzi din Bălți. Ca să-și poată face lucrul, angajații de la salubritate sunt nevoiți să-și confecționeze singuri măturile din crengi rupte din copaci. Mai mult, pe timp de ploaie, ei lucrează fără impermeabile. Și asta pentru că administrația întreprinderii nu a reuşit să facă achiziţiile necesare la timp.

Angajaţii Întreprinderii Spaţii Verzi spun că măturile pe care le primesc sunt necalitative și se uzează foarte repede, de aceea se văd nevoiți să caute alte soluţii:

„Ieri am lucrat cu acestă mătură, iar azi nu am cu ce. Iată ce a rămas din ea. Se uzează foarte repede. Lunar primim în jur de zece, dar nu ne ajung.” 

„Suntem nevoiţi să le confecţionăm singuri. Ne străduim să nu rupem din locuri publice, ci din fâşiile forestiere de la periferia oraşului.”

Din cauza că nu dispun de echipamentul necesar muncitorii se plâng că atunci când plouă sunt nevoiţi să-şi lase măturile şi să caute un adăpost:

„Nu avem impermeabile, așa că lucrăm fără ele. Sperăm, totuși, să ne cumpere. Uneori suntem nevoiţi să așteptăm să se termine ploaia ca să ne continuăm munca. ”

Directorul întreprinderii „Spaţii Verzi” recunoaşte că nu a făcut la timp achizițiile necesare, de aceea, muncitorii lucrează cu ce au.

„Noi am procurat haine şi încălţăminte pentru iarnă. Măturătorii nu au doar impermeabile. Am avut câteva variante, dar nu erau calitative. Abia acum am găsit un agent economic. El a pomis că le vom avea în câteva zile”, a declarat Svetlana Novicova.

La Întreprinderea Municipală „Spaţii Verzi” din Bălţi muncesc peste 50 de măturători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu