Maternităţile din Moldova ar putea beneficia de echipamente gratuite din SUA, prin intermediul Edelweiss

Embed:

Aflat în Houston, SUA, Vlad Plahotniuc a vizitat unul dintre cele mai mari complexe de spitale din Statele Unite ale Americii, Texas Medical Center, unde a discutat despre eforturile care se fac în Republica Moldova în domeniul ocrotirii sănătăţii.

Vlad Plahotniuc a fost însoţit de către reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss, pe care o patronează, pentru a iniţia noi parteneriate în beneficiul pacienţilor moldoveni.

De asemenea, Vlad Plahotniuc şi reprezentanţii Edelweiss au discutat cu managerii Spitalului de copii, Texas Childrens Hospital, cel mai mare spital pediatric din America, printre care Cris C. Daskevich, precum şi cu responsabilii pentru proiectele globale, Susan Raine şi Adam Gibson.

În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilităţile de colaborare dintre instituţia medicală din SUA şi Edelweiss, prin donaţii de echipament medical pentru maternităţile din Republica Moldova şi prin extinderea campaniei desfăşurate la moment de Edelweiss, Cabinetul pediatric mobil Renaşte Moldova, prin care sunt asigurate consultaţii medicale gratuite pentru copiii din sate.

"Edelweiss a căpătat recunoaştere în plan regional prin campania socială iniţiată acum 2 ani, Renaşte Moldova, pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului. Am reuşit să stârnim o mobilizare fără precedent, pentru donaţii în sprijinul reparaţiilor de la acea maternitate. Dar mai sunt multe de realizat, atât în Chişinău, cât şi la spitalele din toată ţara. Trebuia început de undeva şi noi am făcut-o, iar acum continuăm pentru a susţine ocrotirea sănătăţii", a declarat Vlad Plahotniuc.

Texas Childrens Hospital este unul dintre cele mai mari complexe de spitale din SUA, cu peste 100.000 de angajaţi. Spitalul este recunoscut inclusiv pentru succesele şi premierele medicale realizate în cadrul Spitalului pediatric, unde aproximativ 25 000 de copii născuţi cu cele mai grave malformaţii sunt trataţi anual.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu