Maternitatea din Soroca a fost renovată. De ce surprize au avut parte mămicile internate

Embed:
Secţia Centrului Perinatologic a Maternităţii din Soroca a fost renovată capital, pentru prima dată în aproape 30 de ani. Au fost amenajate două săli de operaţie, o sală pentru ginecologie şi una pentru nașterile prin cezariană. În plus, a fost schimbat tot mobilierul.

Cătălina Reşitca a devenit mamă pentru a doua oară. În urmă cu aproape patru ani, femeia a născut tot în această maternitate, doar că acum, spune ea, condiţiile s-au schimbat radical.

"Comparativ cu ce este acum era foarte greu, paturile erau foarte rele. Dacă te aşezai cu copilul pe el se duce în jos până la podea. Apă caldă nu era, acum ese apă caldă, avem duş şi putem face baie", a spus Cătălina Reşitca, mămică. 

Şi alte mămici se bucură că acum au născut în condiţii decente. Iată ce spune femeile:

" Faţă de ce era, acum condiţiile sunt mult mai bune, e cald, e bine.Acum şi paturile sunt noi, şi podeaua, şi pereţii". 

"Când am dat naştere primului copil cu cinci ani în urmă erau mai rele decât acum. Reparaţia e foarte binevenită". 

"Centrul nostru deserveşte şi raioanele Floreşti şi Drochia. Acum putem oferi serviciile noastre bazându-ne nu doar pe echipă, dar şi pe condiţiile pe care le avem". 

Lucrările de reparaţie au costat în total 4,5 milioane de lei. Un milion 800 de mii de lei au fost alocaţi de Consiliul raional Soroca.

"Segmentul medical este prioritar, sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul plan", Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca. 

Un milion de lei au fost alocaţi de CNAM, iar un suport de 65 de mii de euro a venit din partea Consiliului Județean Suceava.

"I-am alocat pentru că avem o relaţie foarte bună cu Consiliul raional Soroca şi pentru a crea condiţii normale şi fireşti pentru cetăţenii de aici", a declarat Petru Tănase, Secretar al Judeţului Suceava. 

Femeile care au născut la maternitatea din Soroca au primit şi cutii-cadou cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou-născuţilor, în cadrul programului guvernamental "O nouă viaţă".

"Crearea condiţiilor este un lucru foarte important, pentru că de asta depinde calitatea serviciilor care sunt prestate", a spus Boris Golovin, deputat PDM

Anual, la maternitatea din Soroca se nasc în medie 900 de copii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu