Material explozibil şi grenade, descoperite în centrul Odesei. O persoană a fost reţinută

Embed:

Mai multe obiecte explozibile, printre care trei grenade, au fost găsite în centrul Odesei, în zona unde urma să fie organizat mitingul de comemorare a doi ani de la incendiul din Casa Sindicatelor. În acest caz, a fost reţinut un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Potrivit presei ucrainene, materialul explozibil a fost găsit lângă un camion, iar grenadele într-un pasaj subteran din apropierea gării feroviare. Zona este împânzită de sute de poliţişti. Toţi cei care vin la mitingul de comemorare nu sunt lăsați să pătrundă în Piața Kulikov de lângă Casa Sindicatelor.

Autoritățile spun că există suspiciuni că zona ar fi minată, chiar dacă anterior au negat acest lucru. Între timp, provocări au fost și la Ambasada Ucrainei de la Moscova.

Trei activiști ai unei grupări naționaliste rusești au fost reținuți pentru că au lansat în imobil focuri de artificii și au aruncat maculatură.

Ciocnirile violente de acum doi ani din Odesa au izbucnit între un grup local de separatiști şi mai mulți microbişti ucraineni.
 
Ulterior, violențele din stradă s-au mutat la Casa Sindicatelor. Prorușii s-au baricadat în imobil şi au deschis focul asupra susţinătorilor puterii de la Kiev. Înfuriaţi, aceştia au dat foc clădirii. Majoritatea celor aflaţi înăuntru au reuşit să se salveze pe unde au putut. Câţiva dintre cei aflaţi în imobil s-au aruncat pe geam.

48 de oameni au murit, iar aproximativ 300 au fost răniți. Printre victime au fost și cinci militanți din regiunea transnistreană, care au fost de partea diversioniștilor ruși.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu