Măsurile întreprinse de poliția de frontieră privind fluidizarea traficului în vămi, în ajunul Crăciunului pe stil vechi

La ora actuală, în punctul de trecere Leușeni se atestă un flux masiv de călători și mijloace de transport.

Teritoriul dintre punctele de trecere Leușeni și Albița este aglomerat, acest fapt îngreunează traversarea frontierei moldo-române pe sensul de ieșire din țară. La fel, se atestă trafic intensiv în punctul de trecere comun Criva-Mamaliga!

În următoarele zile, mulți din conaționali vor reveni acasă pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi, dar și mulți vor pleca în afara țări în vacanțele planificate. În aceste condiții, polițiștii de frontieră vor activa în continuare la capacitate maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier, reducerea timpilor de așteptare la controlul de frontieră și evitarea formării cozilor în punctele de trecere.

Astfel, fluxul de persoane și mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 de ore. În cazul unor majorări de trafic se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor utiliza toate benzile disponibile într-un punct de trecere și se va mări numărul echipamentului special de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

La fel, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. Pentru informarea acestora au fost reinstalate panourile ce indică direcția de deplasare.

Există o conexiune directă cu specialiști în tehnologii informaționale, pentru a asigura interoperabilitatea tuturor bazelor de date în vederea diminuării timpilor de procesare a documentelor de călătorie. De asemenea, sincronizarea acțiunilor cu angajații vamali, dar și fortificarea conlucrării cu reprezentanții autorităților de frontieră din România și Ucraina.

Pentru a veni în sprijinul participanților la traficul transfrontalier, punem la dispoziție unele recomandări privind trecerea frontierei de stat. 

În scopul evitării formării cozilor, instituția de frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. În ajutorul alegerii unei rutei optimale este pusă la dispoziția fiecărui călător, cu aces la internet, aplicația ”TRAFIC ONLINE”, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, cu statut rutier.

În situaţiile în care apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat, călătorii pot suna la numărul de telefon 022 259 717 (LINIA VERDE), cât și în cazul în care sunt nemulţumiţi de modul cum a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, puteţi contacta LINIA FIERBINTE, 022 259 675, unde toate aspectele semnalate vor fi preluate și se va acţiona în conformitate cu legislaţia.

În anul 2017, cea mai tranzitată zi din ajunul Crăciunului pe stil vechi a fost data de 3 ianuarie, cu un flux de 56 792 traversări persoane și 12 332 traversări mijloace de transport, iar cel mai solicitat punct de trecere a fost Leușeni – 12 455 traversări persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu