MĂSURI SPORITE DE SECURITATE pe parcursul vizitei președintelui Turciei în Moldova: Toţi sunt obligaţi să se conformeze cerinţelor legale

Embed:

Măsuri sporite de securitate în legătură cu vizita preşedintelui turc, Recep Erdogan. Azi şi mâine, parţial, traficul va fi restricţionat sau sistat pe cel puţin 23 de străzi. La, fel este interzisă parcarea automobilelor pe unele artere, iar activitatea benzinăriilor va fi stopată pe durata deplasării coloanei prezidenţiale.

Oamenii sunt îndemnaţi să nu iasă la balcoanele deschise sau pe acoperişuri. La fel, au fost avertizaţi şi posesorii de arme, iar manifestaţiile publice sunt interzise. Cer cei care nu se vor conforma vor fi traşi la răspundere.

Potrivit șeful DGSP, Marin Maxian, persoanele care locuiesc sau muncesc în zonele unde vor fi întreprinse măsuri de securitate trebuie să aibă la ei acte de identitate sau legitimații de serviciu. 

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să se conformeze cerinţelor legale, în caz contrar cei care nu se vor conforma riscă să răspundă pentru acţiunile lor.

"Organizatorii cunosc foarte bine aceste prevederi, aceste reglementări însă încearcă prin diferite căi să manipuleze cu cunoştiinţa cetăţenilor şi să-i atragă în acţiuni ilegale. Pe toate aceste persoane le preîntîmpinăm oficial acum, public, să se retragă din aceste intenţii", a spus Marin Maxian, şef Departamentul Securitate Publică al IGP.

"Restricţiile nu sunt condiţionate doar de nişte dorinţe, ci sunt impuse de protocale internaţionale şi respectiv aceste măsuri sunt specifice oriunde nu s-ar afla demnitarii care beneficiază de protecţie şi pază. Sunt nişte măsuri care se cer şi sunt obligatorii.

Se solicită ca în timpul deplasării delegaţiei şi unde sunt aplicate măsurile de protecţie, cetăţenii să fie mult mai cooperanţi cu Poliţia, să beneficieze de acte ca să poată să mergă la serviciu, sau la domiciliu.

Persoanele în stare de ebrietate, care au asupra lor arme, alte obiecte ce prezintă pericol, vor fi interzise în zonele controlate. Recomandăm cetăţenilor atunci când vor vedea poliţia în acţiune să se abţină la ieşirea la balcoane, acoperişe sau în alte zone care se vor afla în vizorul organelor de protecţie. 

În situaţia în care anumite grupuri de persoane încearcă să desfăşoare evenimente publice, în conformitate cu legea, în zonele menţionate este interzisă orice întrunire, eveniment public. Toate aceste persoane le preîntâmpinăm public să se retragă şi să nu aibă astfel de intenţii, să respecte legislaţia în vigoare. 

Orice persoană care nu se va conforma cerinţelor angajaţilor Protecţie şi Pază, cerinţelor Poliţie şi a altpor subdivizuni implicate în asigurarea securităţii ordinii publice riscă să rspundă pentru acţiunile lor", a punctat şeful Direcției Generale Securitate Publică al IGP, Marin Maxian.

Totodată, potrivit șefului INP, Livii Baziuc, şoferii sunt îndemnaţi să evite perimetrul de străzi, unde circulaţia rutieră va fi restricţionată, dar şi interzisă parcarea automobilelor.

"Va interzisă parcarea automobilelor pe bulevardul Dacia, Ştefan cel Mare, străzile Puşkin, Vlaicu Pârcalab, Serghei Lazo şi perimetrul între străzile Serghei Lazo-Bănulescu-Bodoni.

Totodată, doar în timpul deplasării delegaţiei oficile va fi sistată activitatea staţiilor PECO, iar transportul public de pe bulevardul Ştefan cel Mare pe parcursul întregii zile va fi redirecţionat pe strada Bucureşti. 

Pe segmentul străzilor Mihai Viteazul şi Ismail în timpul deplasării delegaţiei oficiale va fi sistată circulaţia transportului în ambele direcţii. De asemenea, în perimetrul străzilor Vlaicu Pârcălab, Columna, parcarea maşinilor va fi interzisă. 

Totodată, Poliţia va asigura escortarea delegației şi asigurarea securităţii circulaţiei, asigurând ordoinea publică. Peste 1500 de poliţiştii sunt gata să intervină pentru menţinerea ordinii publice. 

Şoferii sunt îndemnaţi să respecte regulile de circulaţie şi să dea dovadă de înţelegere", a declarat Livii Baziuc. 

Specificăm că șoferii sunt obligați să stopeze unitatea de transport pe dreapta, în cazul în care girofarele automobilelor Poliției și/sau SPPS indică lumina roșie și albastră concomitent.

PUBLIKA.MD aminteşte că președintele Turciei, Recep Erdogan, se va întâlni cu şeful statului, Igor Dodon, cu premierul Pavel Filip şi cu preşedintele Legislativului, Andrian Candu. 

În cadrul întrevederilor vor fi semnate documente privind cooperarea bilaterală.

De asemenea, preşedintele Turciei va efectua o vizită în Găgăuzia pentru a participa la inaugurarea mai multor obiective sociale. 

Citeşte şi: Președintele Republicii Turcia, Recep Erdoğan, vine în Moldova. Atenţie mai multe străzi vor fi închise

Amintim că, în 2011, în timpul vizitei lui Joe Biden în Moldova, la fel au fost luate măsuri de securitate sporite.

Joe Biden a fost supravegheat de aproximativ o sută de agenţi de pază americani, care l-au însoţit pe tot parcursul turneului său european. Oamenii lui Biden au pregătit terenul cu mult timp înainte ca oficialul să ajungă la Chişinău.

Impresionantă a fost şi coloana de maşini a oficialului. Acesta a adus cu el trei blindate identice de teren. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu